Blinde man krijgt zijn ontvoerde hond terug met excuses van de daders

Blinde man krijgt zijn ontvoerde hond terug met excuses van de daders

Volgens de South China Morning Post werd Qiaoqiao, de blindengeleidehond van Tian Fengbo, maandagochtend ontvoerd in Peking. De misdaad gebeurde vlakbij de massagekliniek van de man en een verkeerscamera legde de laffe daad vast. De beelden werden gedeeld op de Chinese sociaalnetwerksite Weibo en in heel wat kranten in Peking.

South China Morning Post beweert dat ontvoeringen van honden schering en inslag zijn in China. De dieren worden doorverkocht aan tussenpersonen en geslacht voor hun vlees, dat in bepaalde delen van China en Azië een delicatesse is. Het is echter ongewoon dat een ontvoering veel aandacht krijgt.

Die aandacht was ook niet ontgaan aan de dieven. Zij toonden berouw en lieten Qiaoqiao woensdag vrij nabij de kliniek. De hond had een briefje rond haar nek met de verontschuldigingen van de daders. "Het spijt ons. We geven je hond terug en vragen voor jouw vergiffenis. We stonden de afgelopen dagen onder enorm veel druk", lieten de ontvoerders weten in het briefje.

Voor Tian eindigt de zaak hier. "De daders waren vriendelijk genoeg om mijn hond terug te sturen. Ik geef meer om het welzijn van dieren, zeker van blindengeleidehonden, dan om het vinden van de daders", besluit Tian.

Foto Weibo