Blinde man die bang is van honden laat zich begeleiden door een pony

Blinde man die bang is van honden laat zich begeleiden door een pony

In de Verenigde Staten zijn geleidepaarden al een tijdje populair, maar in het Verenigd Koninkrijk is de 23-jarige man de eerste die de hulp inschakelt van een kleine knol. "Door een ziekte heb ik mijn zicht verloren. Ik heb al verschillende mensen ontmoet met een geleidehond, maar dat is voor mij geen optie. Ik heb veel te veel schrik van honden", vertelt Patel aan Lancashire Telegraph.

It was great to meet Digby again and do a piece with him for @BBCNWT and @BBCLancashire @GrahamLiver @RogerJ_01 @annabelvtiffin i'm so glad my colleagues warmed to him and the people of Blackburn also #UKsFirstGuideHorse #SalimandDigby pic.twitter.com/0nC2jpidON

— TheBlindJournalist (@Sal9594) 5 februari 2018

Volgens de reporter is de pony, die luistert naar de naam Digby, de ideale oplossing. "Mijn hele leven lang ben ik al verzot op paarden. Het is goed om te zien dat de dieren nu ook voordelig kunnen zijn voor mensen met een visuele beperking."

Digby is acht maanden oud en moet zijn training nog afronden. Binnen enkele jaren moet het dier in staat zijn om Patel fatsoenlijk te helpen. Volgens het huidige baasje van het veulen, Katy Smith, hebben de gevoelige dieren heel wat voordelen. Zo is de levensverwachting van een mini-paard veel langer dan die van een hond. Ook voor mensen met een allergie kunnen geleidepaarden een handige oplossing bieden.