Blanke vrouw krijgt zwarte baby door fout in spermabank

Blanke vrouw krijgt zwarte baby door fout in spermabank

Een spermabank in Chicago wordt door een blanke vrouw uit Ohio voor de rechtbank gedaagd omdat ze flesjes sperma van zwarte man kreeg toegestuurd. Jennifer Cramblett had sperma van een blanke man bested voor haar en haar partner, maar toen haar dochter, Payton, werd geboren, bleek ze half-zwart te zijn.

Ze beweert dat de Midwest Sperm Bank haar verkeerd sperma heeft opgestuurd in 2011. Cramblett klaagt de faciliteit nu aan voor schending van garantie. Ze vraagt een schadevergoeding omdat de fout grote economische en emotionele stress heeft veroorzaakt.

Cramblett en haar partner, Amanda Zinkon, kozen een bepaalde spermadonor uit zodat hun kind zou lijken op de twee ouders. De spermabank gebruikte echter het handgeschreven formulier in plaats van de digitale dossiers en de bestelling werd verkeerd verzonden. De twee vrouwen kregen flacons 380 in plaats van 330.

Cramblett en Zinkon zeggen in de rechtszaak dat ze van hun dochter houden, maar dat ze vrezen voor de tijd die haar dochter zal moeten doormaken op school als half-zwart meisje van twee blanke moeders. Het koppel beweert dat ze moeten verhuizen naar een gediversifieerde stad om te voorkomen dat Payton gepest zal worden.

"Jennifer zegt dat ze elke dag moet leven met angst, zorgen en onzekerheid over haar toekomst en de toekomst van Payton. Ze geeft toe dat ze is opgegroeid met stereotiepe opvattingen over anderen doordat ze opgroeide in een geheel blanke omgeving."

Wat het uiteindelijke vonnis wordt in de complexe zaak is niet geweten. De spermabank stuurde al wel een excuusbrief en betaalde het koppel terug.