Blanche stroomt door naar de finale van Eurosong

Blanche stroomt door naar de finale van Eurosong

De 17-jarige Ellie Dubois, allias Blanche, zette een mooie maar bibberende prestatie neer. De zenuwen waren duidelijk te horen in haar stem, en de jonge blondine zong niet altijd even toonvast. Gelukkig deed ze het de dag voordien beter tijdens de generale repetitie, want toen gaven de vakjury's van de landen punten.

Toch was de eerste halve finale nog nagelbijtend spannend, want de Oekraïense presentatoren riepen Blanche pas als laatste finaliste af. Het is al het derde jaar op rij dat België op het laatste nippertje nog een ticket voor de finale binnenhaalt. In totaal zullen tien van de achttien kandidaten onze Belgische zangeres vergezellen tijdens de finale. Dat zijn Zweden, Portugal, Cyprus, Australië, Armenië, Azerbeidzjan, Griekenland, Polen en Moldavië.

iTunes

De Eurosong-liedjes hebben een grote impact gehad op de iTunes-ranglijsten. Na de liveshow veroverde 'City Lights' een plekje in de top 20 in ruim 19 landen. In eigen land staat het nummer op de tweede plaats, in Zweden op de derde en ook in Estland en Nederland haalt het liedje de top tien.

Met deze prestatie stroomt Ellie Dubois door naar de finale.