Blanche: "Mijn liedje gaat over de liefde"

Blanche: "Mijn liedje gaat over de liefde"

Wat betekent het voor jou dat je België mag vertegenwoordigen op Eurovision?

"Ik besefte het niet meteen, want alles is zo snel gegaan. Ik kon moeilijk geloven dat ik straks op dat podium mag gaan staan. Te gek voor woorden. Sowieso is het geweldige belevenis. Je doet enorm veel ervaring op in heel korte tijd. En je hoeft niet eerst jarenlang op allerlei kleine podia te staan om bekend te worden."

 

Je bent nog maar 17. Heb je niet een beetje schrik om voor miljoenen kijkers te zingen?

"Dat heeft niets met leeftijd te maken. Het hangt af van persoon tot persoon. Natuurlijk heb ik stress, maar ik ben er al wat aan gewend dankzij mijn deelname aan ‘The Voice'. Ik stress vooral als ik niet volledig beheers wat ik doe. Maar ik ken mijn liedje heel goed en de dag van Eurovision zal ik zo goed voorbereid zijn dat ik niet bang hoef te zijn. Enfin, dat hoop ik toch (lacht)."

We kennen je inderdaad van je deelname aan ‘The Voice' (halve finale). Heb je daar veel ervaring opgedaan?

"Ja, vooral op menselijk vlak. En dan heb ik het niet alleen over de andere kandidaten, maar over iedereen die aan dat programma meewerkt. Ik was een beetje bang voor de harde kant van de tv-wereld. Maar bij ‘The Voice' was iedereen geweldig, dat heeft me gerustgesteld. Ik heb er natuurlijk ook veel podiumervaring aan overgehouden: het oortje, de camera's, het publiek… Ik heb veel geleerd van de coaches."

‘City Lights' is melancholisch en ritmisch. Wat wil je vertellen met dat nummer?

"Het liedje is niet geschreven voor Eurovision. Het gaat over liefde en licht. Over het begin van een relatie, over twijfels en over het moment waarop je denkt: Ik ga ervoor. Het liedje zegt dat we wat licht in ons leven nodig hebben."

Hoe verliep je samenwerking met Pierre Dumoulin van de band Roscoe, die het nummer schreef?

"Hij heeft de muziek gecomponeerd en we hebben samen de tekst geschreven. Hij was fan van wat ik in ‘The Voice' heb gedaan en had me de muziek van het nummer voorgesteld. Daarna hebben we samen gebrainstormd over lyrics waarin we ons allebei kunnen vinden. We werken heel goed samen en zitten echt op dezelfde lijn."

Foto M. Wynants

Waarom koos je Blanche als artiestennaam?

"Dat is mijn derde voornaam. Ik vind die gewoon mooi. Het is grafisch en klinkt goed. Kort en krachtig."

Hoe ziet je actieplan eruit voor de komende week?

"Veel repeteren. Het is ook belangrijk zoveel mogelijk promotie te voeren in de andere landen. Het zijn zij die stemmen, dus als je punten wil sprokkelen moet je daar je publiek gaan zoeken. En naast Eurovision werk ik ook aan mijn EP."

Heb je nog wel tijd om naar school te gaan?

"De laatste maanden is dat moeilijk, maar het lukt wel. Ik voel dat ik moet opletten, maar mijn ouders zijn apetrots (lacht)."

Wat mogen we verwachten van de mise-en-scène in Oekraïne? Sober of wat extravaganter?

"We gaan niet te zot doen, maar simpel wordt het ook niet. We gaan natuurlijk gebruikmaken van die grote infrastructuur. Er zijn veel mogelijkheden. Het zou zonde zijn daar niet van te profiteren. We gaan iets stijlvols proberen te doen, met veel lichten natuurlijk."

Wat vond je trouwens van de prestatie van Loïc Nottet?

"Geweldig! Het is ongelofelijk dat hij bijna twee jaar met hetzelfde nummer heeft gedaan. Het publiek is gek op hem."

Je werkt met Pierre Dumoulin aan je eerste EP. Gaat die even elektronisch klinken als ‘City Lights'?

"Momenteel focussen we vooral op ‘City Lights', we hebben nog niet echt tijd gehad om te werken aan de andere titels. Er zijn wat nummers van Pierre, composities die we gekregen hebben en ik heb er zelf ook een paar geschreven. Na Eurovision zien we wel of we in dezelfde stijl blijven of de iets minder dansbare kant opgaan. Er ligt nog niets vast."

Marie Bruyaux

Vandaag strijdt Blanche in de halve finale van Eurovision voor haar plaats in de finale aanstaande zaterdag. Daarvoor moet ze bij de tien beste kandidaten zijn.