BK wielrennen - Philippe Gilbert gaat met Belgische driekleur solliciteren bij nieuw team

BK wielrennen - Philippe Gilbert gaat met Belgische driekleur solliciteren bij nieuw team

Net als in 2011, toen in Hooglede, mocht Philippe Gilbert zondag op het podium aan Les Lacs de l'Eau d'Heure als Belgisch kampioen op de weg het zegegebaar maken. De 33-jarige BMC-renner was na een sprint met twee en een vlucht van 208 kilometer sneller dan de acht jaar jongere Tim Wellens.

"Het is niet gebruikelijk dat ik een vlucht van 208 kilometer kan afronden", lachte Gilbert. "Als ik het me nog goed herinner heb ik tien jaar geleden in de Dauphiné ook eens een vlucht van 200 kilometer tot een goed einde gebracht. Maar dit was toch bijzonder. Aan de voet van de 'Petit Poggio' zag ik dat er een omvangrijke groep aan het terugkomen was. Dat was het teken om te versnellen. Op de grote baan slaagde ik erin een kloof te slaan met Tim Wellens en Laurens De Plus. We moesten toen nog meer dan vijftig kilometer rijden en de opeenvolging van de hellingen en het weer hadden al voor een zware dag gezorgd. Wij konden ook niet recupereren, want achter ons bleven ze fel doorrijden."

"In de laatste ronde wist ik dat Wellens ging proberen om me eraf te rijden. Dat kon enkel maar gebeuren op de hellingen, want op de vlakke stukken stond er wind op kop. Ik reed heel geconcentreerd en reageerde bij elke uitval. Ik toon met deze titel aan dat mijn conditie heel goed is met het oog op de Olympische Spelen. Ik ga nu wat genieten van deze nieuwe Belgische trui en neem drie tot vier dagen rust. Daarna bereid ik me voor op de Ronde van Polen. Dit shirt is natuurlijk heel belangrijk. Ik ben immers op het einde van het seizoen einde contract bij BMC en moet dus uitkijken naar een nieuwe werkgever. Wel, dit is mooi om te solliciteren bij een nieuw team", besloot Gilbert.

bron: Belga