BK biljarten - Caudron pakt achtste Belgische titel driebanden

Frédéric Caudron heeft zondag met succes zijn titel verdedigd op het Belgisch kampioenschap driebanden. In Blankenberge versloeg hij in de finale Jozef Philipoom. In de halve finale tussen Caudron en Peter Ceulemans kon laatstgenoemde aanvankelijk gelijke tred houden. Caudron, 's werelds nummer één, trok zijn niveau omhoog en kon dankzij een reeks van twaalf een kloof slaan. Nadien controleerde hij de wedstrijd. Uiteindelijk werd het een afgetekende 40-17 overwinning voor de tweevoudige wereldkampioen, die een gemiddelde haalde van 2.222 per beurt.

In een aanvankelijk vrij gesloten halve finale tussen Jozef Philipoom en Steven van Acker hielden beide spelers elkaar in balans. In de tweede wedstrijdhelft lukte Philipoom uiteindelijk een reeks van negen, waarmee hij het laken naar zich toetrok en de wedstrijd won met 40-29.

In de finale nam Philipoom, tweevoudig Belgisch kampioen, een 6-4 voorsprong. Caudron sloeg terug met een reeks van negen. Philipoom kon voor de pauze milderen tot 20-13. Na de pauze lukte Caudron nog een reeks van vijf, waarna hij meteen doorstoomde naar de titel met een reeks van vijftien.

"Ik ben zeer tevreden met mijn achtste Belgische titel", verklaarde Caudron. "Vanaf de kwartfinales speelde ik echt op een zeer hoog niveau en de finale was de kers op de taart, een gemiddelde van 3.333 per beurt is niet niets. Ik ben het vorige seizoen begonnen met twee overwinningen in de Wereldbeker. Op dat moment liep het allemaal zeer vlot. Toen ik echter terugkwam van Mexico ben ik ziek geworden en heb ik antibiotica moeten slikken. Het heeft vrijwel twee maanden geduurd voor ik mij beter voelde. Vooral de concentratie liet het afweten. Ik heb hierdoor ook de eindzege in de Wereldbeker gemist. Desondanks sta ik op nummer één, maar de volgende maanden zal ik zeer sterk voor de dag moeten komen om die plaats te behouden." Caudron pakte tussendoor ook nog voor de 21e keer de Belgische titel bandstoten. In de finale versloeg hij Eddy Leppens met 150-100.

Uitslagen:

Driebanden

Halve finales

Frédéric Caudron - Peter Ceulemans 40-16 (2.222-O.941)

Jozef Philipoom - Steven van Acker 40-29 (1.428-1.035)

Finale

Frédéric Caudron - Jozef Philipoom 40-16 (3.333-1.333)

Bandstoten

Finale

Frédéric Caudron - Eddy Leppens 150-100

bron: Belga