Björn Vleminckx tekent bij tweedeklasser Antwerp

door
Belga
Leestijd 1 min.

Björn Vleminckx heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij tweedeklasser Antwerp, zo maakte de club vandaag bekend. Vorige week werd het contract van Vleminckx bij de Turkse tweedeklasser Göztepe ontbonden. Vleminckx kwam vorige zomer Göztepe versterken, maar geraakte in 26 optredens niet verder dan 4 doelpunten.

"We wensen hem dan ook bijzonder veel succes om in rood-witte kleuren opnieuw aan te knopen met de grote successen die hij in zijn carrière reeds behaald heeft", klinkt het in de mededeling van The Great Old. "Met de komst van Björn sluit Royal Antwerp FC meteen de inkomende transferactiviteiten af."

De drievoudige Rode Duivel is een jeugdproduct van SK Beveren. Na zijn debuut bij een Beveren in volle Ivoorkust-periode verkaste Vleminckx in 2006 naar KV Mechelen. Na drie seizoenen Achter De Kazerne vond Vleminckx het tijd voor een nieuwe uitdaging en trok hij naar het Nederlandse NEC. Daar werd de blonde Antwerpenaar, zijn bijnaam is dan ook de 'Witte van Puurs', in zijn tweede seizoen topschutter van de Eredivisie met 23 goals.

Club Brugge kocht Vleminckx in juli 2011 voor 3,3 miljoen euro weg bij NEC, maar in het Jan Breydelstadion kwam zijn doelpuntenmachine nooit echt op gang. Na twee seizoenen trok hij naar Turkije, waar hij achtereenvolgens speelde voor Genclerbirligi (huur), Kayseri Erciyesspor en vorig seizoen dus bij Göztepe.

bron: Belga