BIZAR. Waarom dit 'vliegkostuum' de nieuwste Halloweenhype is in de VS

BIZAR. Waarom dit 'vliegkostuum' de nieuwste Halloweenhype is in de VS

De huisvlieg die op het sneeuwwitte haar van Pence landde en de show stal tijdens het debat heeft veel mensen geïnspireerd, zo lijkt het. Het Halloweenkostuum van de huisvlieg is bijna overal uitverkocht.

Entertainmentwebsite TMZ polste onder meer bij de populaire site HalloweenCostumes.com: daar is het vliegkostuum voor volwassenen uitverkocht, en ook de voorraad van hun leverancier is uitgeput. Normaal bestelt de retailer zo'n 50 exemplaren van het kostuum in kwestie, maar na het debat steeg de vraag explosief en vlogen de kostuums de deur uit.

Wie dan maar noodgedwongen voor een vliegenmasker kiest dat enkel het hoofd bedekt, is eraan voor de moeite: ook die 150 stuks zijn allemaal verkocht.

Mike Pence-pruiken

Sommige bedrijfjes slaan munt uit de nieuwste hype. Zo biedt de kledingsite 3Wishes.com sinds kort Mike Pence-pruiken aan, inclusief vlieg op het haar.

3Wishes.com

De nieuwste Halloweenhype wordt onder meer gevoed door het internet, dat helemaal in de ban lijkt van de vlieg. De voorbije dagen werd het insect online verheven tot een heuse cultheld. Er verscheen talloze memes en filmpjes online die verwezen naar het 'vliegincident'.

A fly landed on Mike Pence. https://t.co/yxPNTWne1i pic.twitter.com/E5QLqRoYbf

— The New York Times (@nytimes) October 8, 2020