BIZAR. Voor deze Cloud Bread-trend op TikTok heb je slechts drie ingrediënten nodig

De lockdown heeft de keukenprinsen en -prinsessen in ons naar boven gehaald. Omdat er niet veel anders te doen was, doken we massaal de keuken in om onze bakkunsten de vrije loop te laten. Ontelbaar waren diegenen die plots hun eigen brood bakten en overrijpe bananen gingen niet langer de vuilnisbak in, maar werden omgetoverd tot een bananenbrood.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Ook het sociale mediaplatform TikTok sprong op de kookkar en TikTokkers bedachten de meest bizarre combinaties om de verveling tegen te gaan. Zelfs nu de lockdown voorbij is, duiken er nog zotte recepten op. In dit geval: Cloud Bread.

Jaren 70

Op zich is Cloud Bread helemaal niets nieuws. In de jaren 70 was het recept enorm populair onder aanhangers van het Atkins-dieet. Zij moesten zo weinig mogelijk koolhydraten eten en dit recept (in die tijd op basis van eieren, roomkaas en bakpoeder) was daarvoor ideaal. TikTokster @linqanaa haalde dat recept nu opnieuw boven en gaf er een eigen twist aan. Ze gebruikt nog steeds eiwitten, maar voegt daar ditmaal suiker en maïzena aan toe. Eens die mengeling er luchtig uitziet, gaat het even in de oven, wat resulteert in een erg luchtig 'brood'. Andere TikTokkers zagen er het potentieel wel van in en gingen zelf aan de slag, vaak in combinatie met kleurstoffen en smaakmakers. Blauw, roze, groen, met aardbeiensmaak of een vleugje banaan: je kan het zo gek niet bedenken of het is intussen al voorbijgekomen op TikTok. Een makkelijk recept om zelf uit te proberen in elk geval!