Bizar. Vaginableken is nu een ding

Bizar. Vaginableken is nu een ding

Laser, crèmes, gels...

In Engeland zijn er op dit moment al verschillende klinieken die de laserprocedure aanbieden. Voor tien minuutjes betaal je ongeveer 500 pond, omgerekend een slordige 560 euro. Maar ook heel wat Nederlandstalige websites bieden verschillende opties aan voor thuisgebruik. Met verschillende specifieke crèmes en gels kleur je je vagina enkele tintjes bleker.

Waarom?

Dat is inderdaad een goede vraag. Volgens aanhangers zorgt de procedure ervoor dat je vagina er 'jeugdiger' uitziet. Ook zou het je minder onzeker maken tijdens de seks en zou het er 'properder' uitzien. Uiteindelijk is vaginableken het zoveelste bewijs dat Westerse idealen nog steeds overheersen in de maatschappij. Voor andere lichaamsdelen zijn bleekmiddelen helaas al lang ingeburgerd en tegen 2024 zou de hele industrie een omzet van 24 miljard euro kennen.

Bedenk je eerst dit

Voor je zelf de procedure overweegt, is het wellicht belangrijk om een aantal dingen te overwegen. Ten eerste zijn geen twee vagina's hetzelfde, dus jezelf vergelijken met anderen heeft absoluut geen zin. Ten tweede is het bovendien waarschijnlijk niet helemaal veilig om met chemische middelen of lasers aan je intieme zone te gaan prutsen. Ten derde: als iemand ooit commentaar had op hoe je vagina eruitzag, wel, dan is die persoon je aandacht gewoon niet waard.