BIZAR. TikTokster eet volledige tenen look dankzij nieuw recept (video)

Volledige knoflookteentjes eten als een snack, het is niet voor iedereen weggelegd. Maar om de een of andere reden is TikTok er verzot op. TikToker Lalaleluu deelde haar favoriete snack als een recept op de populaire app: "Morgen heb ik buikpijn, maar het is zo lekker!"
door
topsana.du.bois
Leestijd 1 min.

TikTok is in de ban van een nieuwe trend: ingelegde knoflookteentjes of pickled garlic. TikTokker Lalaleluu deelde enkele weken geleden op haar pagina dat ze verzot was op knoflook: "Ik eet het potje altijd in één keer op." De bizarre snack werd meteen een hit.

Tijdens een vervolg-TikTok legde Lalaleluu uit dat ze vroeger een Koreaanse buurvrouw had die kimchi maakte voor haar en haar familie. Toen ze verhuisde, miste ze de kimchi en ging ze creatief aan de slag met een portie ingelegde knoflookteentjes die ze in huis had.

Ingelegde knoflookteentjes zijn veel zoeter en zachter dan rauwe knoflook. Het geheel met de pikante kruiden en Sriracha, doet aan kimchi denken. De teentjes ruiken ook niet zo sterk. Je hoeft dus niet meteen je tanden te poetsen. Het recept is simpel:

Ingrediënten

  • 1 potje ingelegde knoflookteentjes (hiervoor ga je best naar de Aziatische supermarkt)
  • Sriracha
  • Chili poeder
  • Tijm

Bereidingswijze

  1. Giet de azijn uit het potje zodat enkel de knoflookteentjes overblijven.
  2. Voeg de Sriracha, chili poeder en tijm toe.
  3. Ten slotte schut je alles door elkaar.