BIZAR. Politie stopt wegpiraat, maar die is in gevecht met levensgevaarlijk dier

BIZAR. Politie stopt wegpiraat, maar die is in gevecht met levensgevaarlijk dier

De 27-jarige Jimmy reed onbezorgd op de snelweg in de Australische staat Queensland toen hij plots een slang aan zijn benen zag. Het bleek om een uiterst giftig exemplaar te gaan: een Australische bruine slang, verantwoordelijk voor het merendeel van de sterfgevallen door slangenbeten in het land.

Aan een snelheid van 100 kilometer per uur en geen mogelijkheid om te stoppen zat Jimmy in een benarde situatie. "Hoe meer ik mijn benen bewoog, hoe meer de slang zich rond mij begon te wikkelen", zegt Jimmy in een persbericht van de lokale politie. "Het hoofd van de slang begon aan de bestuurdersstoel te komen, tussen mijn benen." Als een ware Indiana Jones wist Jimmy echter zijn angst opzij te zetten en de slang te doden met behulp van zijn gordel en een mes, terwijl hij ondertussen de auto probeerde stoppen.

Facebook / Queensland Police Service

Politie

Na Jimmy's wonderbaarlijke actie vreesde hij echter voor zijn leven, omdat hij vermoedde dat de slang hem misschien gebeten had tijdens het gevecht. Het gif van de Australische bruine slang werkt immers zeer snel en kan verlamming en hersenbloedingen veroorzaken. Hij duwde het gaspedaal in op weg naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, toen de politie hem aan 123 kilometer per uur stopte wegens te snel rijden. "Een bruine slang of tijgerslang ligt vanachter in mijn truck, ik denk dat het mij gebeten heeft", horen we Jimmy zeggen op de beelden van de politiecamera.

De agent zag de dode slang achter in de truck liggen en belde de hulpdiensten. De ambulance kwam even later aan en stelde vast dat Jimmy niet gebeten was, maar wel in shock verkeerde. 'Het was behoorlijk angstaanjagend, ik ben nog nooit zo blij geweest om rode en blauwe lichten te zien', besluit Jimmy in de video.