BIZAR. Oogarts haalt dit afschuwelijke beestje uit oog van man

Teken zijn geniepige beestjes. Als je jezelf niet regelmatig controleert, kunnen ze behoorlijk wat schade aanrichten. Een Amerikaanse man had een plekje over het hoofd gezien en dat had behoorlijke gevolgen. 
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Chris Prater was wat aan het tuinieren toen hij last kreeg van zijn oog. Hij dacht dat eerst dat er iets in zijn oog was gewaaid, maar na zijn oog meermaals te spoelen, was de irritatie nog steeds niet verdwenen. Daarop bracht hij een bezoekje aan een oogarts, die hem wist te vertellen dat een teek zich in zijn hoornvlies had vastgebeten.

'Plopgeluidje'

Het beestje moest uiteindelijk met een pincent uit zijn oog worden verwijderd door de oogarts. Prater stelt tegenover de nieuwszender WYMT dat er een 'plopgeluidje' klonk, toen de teek uit zijn oog werd geplukt. Daarna kon hij met een recept voor oogdruppels en antibiotica huiswaarts keren.

Anti-insectenspray

Naar eigen zeggen gebruikt Prater altijd anti-insectenspray voordat hij in de tuin aan de slag gaat, maar dat hielp in dit geval niet. "Je kan dat spul moeilijk in je ogen spuiten", zo concludeerde hij zelf.