BIZAR. NS schoffeert met 'jodenliedje'

BIZAR. NS schoffeert met 'jodenliedje'

Een ontstemde reiziger meldde het voorval via Twitter aan de NS: "'Waar komen die joden toch vandaan' over de NS-intercom. Ik hoop dat jullie trots zijn, NS."

“Waar komen die joden toch vandaan” over de NS-intercom. Ik hoop dat jullie trots zijn, @NS_online.

— Stijn (@StijnWenders) February 23, 2020

Pardon!? In welke trein zit je? ^NK

— NS online (@NS_online) February 23, 2020

Excuses

De NS biedt haar excuses aan voor het liedje dat het treinpersoneel liet horen over de intercom van een nachttrein. De tekst luidde: "Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!"

Volgens de Spoorwegen was er sprake van enthousiaste collega's die de omroep wilden aanpassen aan de reizigers die op dat moment, tijdens carnaval, in de nachttrein vanuit Tilburg zaten. "Wij begrijpen dat zij een pro-Ajax voetballiedje hebben laten horen. Laat helder zijn: we vinden dit volstrekt ongepast. Daar mag geen onduidelijkheid over bestaan. NS is een divers bedrijf, dat willen we ook uitstralen. Daar past zoiets niet bij, daar bieden we onze excuses voor aan", laat een woordvoerster weten na berichtgeving over het voorval in het AD.

Pijnlijk

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) noemt het optreden van de conducteurs "pijnlijk en te dom voor woorden dat dit in een trein van NS moet gebeuren. Dit mogen we niet accepteren."