BIZAR. Man eist 150.000 euro schadevergoeding van date nadat hij herpes opliep door kus

Een Britse personal trainer klaagt een vrouw aan met wie hij eerder op date was gegaan. Hij hield aan de ontmoeting een levenslang herpesvirus over en eist nu een astronomische schadevergoeding van 150.000 euro van de vrouw.
door
quentin.soenens
Leestijd 2 min.

De 45-jarige Martin Conway beweert "getraumatiseerd" te zijn nadat hij herpes opliep van zijn date, die hij kende onder de naam Jovanna Lovelace. Enkele dagen na hun date in Londen in juli vorig jaar werd de man naar eigen zeggen ziek. Hij had koortsverschijnselen en mondzweren. De vrouw, die hij had leren kennen op een datingwebsite, bleek een herpesinfectie te hebben. Conway beweert dat zij hem gekust heeft, terwijl ze zich volkomen bewust was van haar herpesinfectie.

Herpes is een verzamelnaam voor enkele huidaandoeningen die door het herpes simplex virus worden veroorzaakt. Een bekende variant van herpes is een koortslip (of koortsuitslag). Symptomen kunnen 7 tot 10 dagen aanhouden, maar geïnfecteerden dragen het virus wel levenslang mee. Bovendien kunnen de ziektesymptomen zich op elk willekeurig moment weer openbaren.

"Roekeloos en treiterend"

Omdat de vrouw hem niet ingelicht had over haar besmettelijke herpesinfectie, terwijl ze volgens hem de "morele en ethische plicht" had om dat te doen, probeert Conway nu via de rechtbank een schadevergoeding van zo'n 150.000 euro te verkrijgen.

Reden voor dat astronomisch bedrag? De man beweert dat hij door zijn herpesinfectie nu niet langer zijn droomcarrière als advocaat kan najagen. Hij is ook bang om zijn huis te verlaten en beweert dat hij niet meer durft fietsen, omdat hij vreest dat de warmte en stress een nieuwe opstoot van symptomen zouden kunnen veroorzaken. De schadevergoeding zou zijn tweewekelijkse therapiesessies tot de leeftijd van 79 jaar moeten dekken, en moet ook als compensatie dienen voor zijn misgelopen inkomsten.

Zijn date vecht echter terug: haar advocaten noemen de gerechtelijke demarche "roekeloos en treiterend" en vragen om de zaak te seponeren.