BIZAR. Leerling-piloot zet vliegtuig alleen aan de grond tijdens allereerste les nadat instructeur bewustzijn verliest

BIZAR. Leerling-piloot zet vliegtuig alleen aan de grond tijdens allereerste les nadat instructeur bewustzijn verliest

De 30-jarige Max Sylvester stapte nietsvermoedend met zijn instructeur een kleine Cessna in voor zijn allereerste vliegles. Alles ging goed, tot zijn instructeur bewusteloos geraakte. Sylvester kon zijn kalmte bewaren en nam contact op met de verkeersleiding. "Hij leunt over mijn schouder. Ik probeer hem recht te houden, maar hij valt iedere keer weer", horen we Sylvester zeggen. "Weet u met een vliegtuig om te gaan", is de reactie van de luchtsverkeerleider. Daarop antwoordt Sylvester "Dit is mijn eerste les." De luchtverkeersleider spreekt Sylvester moed in en zegt: "Je doet het echt heel goed. Ik weet dat dit stressvol is, maar wij zullen je helpen de grond te bereiken."

Ooggetuigen

Terwijl Sylvester aan zijn landing begon, rukten ook de brandweer en een ziekenwagen uit. Maar die bleken uiteindelijk overbodig. Volgens ooggetuigen, onder wie de echtgenote en drie kinderen van Sylvester, maakte de leerling-piloot een bijna perfecte landing.

Als hoofd van de vliegschool zei Chuck McElwee zoiets in dertig jaar niet te hebben gezien. "Dat het zo goed afloopt is wat je hoopt. En deze keer lukte het." De instructeur werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is stabiel.

Meest gelezen
 1. Belgaimage-36621836

  Dit is officieel de lelijkste hond ter wereld

 2. Belgaimage-36626444

  Sammy Mahdi legt gemeenschapsdienst voor asielzoekers opnieuw op tafel

 3. Belgaimage-36635153

  Olivia Rodrigo zingt ‘f*ck you’ met Lily Allen voor Hooggerechtshof: «Zo veel vrouwen zullen hierdoor sterven» (video)

 4. hector-martinez-G96J64iNrHo-unsplash

  Deze negen bars in Gent kleuren jouw zomer

 5. startkop2

  Diploma’s floreren op arbeidsmarkt