BIZAR. Journalist geschorst omdat hij masturbeerde tijdens Zoom-vergadering

Een Amerikaanse journalist, die al 25 jaar voor het tijdschrift The New Yorker werkt, is geschorst. Jeffrey Toobin kreeg de bons omdat hij eerder deze maand masturbeerde tijdens een vergadering via Zoom. De journalist zelf spreekt van een "gênante, domme fout". Hij was ervan overtuigd dat de camera uitstond.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 2 min.

In een gesprek met Vice bracht Toobin een een verklaring naar buiten: "Ik dacht dat de camera uitstond. Ik bied mijn excuses aan, zowel aan mijn vrouw, familie, vrienden en collega's. Ik dacht dat niemand mij kon zien. Volgens mij had ik het beeld uitgeschakeld."

"Persoonlijke kwestie"

Toobin is een van de bekendste juridische media-analisten in de Verenigde Staten. Hij werkt naast The New Yorker ook voor CNN als analist. Volgens een woordvoerder van het tijdschrift is de journalist inderdaad geschorst, en is er een onderzoek naar de zaak ingesteld.

Ook bij CNN zal de journalist even niet aan het werk zijn. Daar heeft hij namelijk "vrij gevraagd omdat hij zich momenteel bezighoudt met een persoonlijke kwestie". CNN laat in een verklaring weten dat Toobin inderdaad even niet te zien zal zijn bij de zender.

Camera gericht op geslachtsdeel

Tijdens de Zoom-vergadering waren niet alleen medewerkers van The New Yorker getuige van het voorval, ook personeelsleden van het lokale radiostation WNYC zagen het gebeuren. Minstens twee van de deelnemers aan de vergadering hebben zich bij Vice gemeld om over het incident te spreken.

Beide personen, die anoniem willen blijven, zeggen dat het onduidelijk is 'hoeveel' iedereen heeft gezien. Ze zagen allebei hoe Toobin zichzelf aan het bevredigen was. Hij richtte zelfs even de camera op zijn geslachtsdeel. Aan Vice vertellen de twee deelnemers van de vergadering dat het leek alsof Toobin met iemand anders aan het videobellen was.

Waarschuwing

Toobin zelf heeft geen details vrijgegeven over het voorval. In de Verenigde Staten is de journalist momenteel trending topic op Twitter, mede onder de hashtag #JeffreyToobinsDick en #ZoomDick. Sommige mensen maken er een grapje van, andere mensen verdedigen de journalist juist, of zeggen dat ze hem zouden gewaarschuwd hebben.

I'm sorry, but I would have said, "Jeffrey, I can see you. Please don't do that in front of me."

Sometimes, the right thing to do is speak up. That was one of those times.#zoomdick #JeffreyToobinsDick https://t.co/Hk67zB8ODx

— ERICA JOCELYN CHEW ? (@chewstruth) October 20, 2020