BIZAR. Frankrijk verbiedt… terrasverwarming

BIZAR. Frankrijk verbiedt… terrasverwarming

Een 150-koppige burgerconventie formuleerde onlangs voorstellen over de klimaatverandering en het is nu aan minister Pompili om uit te zoeken welke voorstellen uitgevoerd kunnen worden.

"Ongerechtvaardigde consumptie van energie"

Naast een verbod op verwarmde terrassen zullen winkels met verwarming of airconditioning verplicht worden om hun deuren gesloten te houden. "We kunnen niet, gewoon om mensen de moeite te besparen een deur te openen, de straat klimatiseren in het midden van de zomer wanneer het buiten dertig graden is", zei Pomili na een ministerbijeenkomst voorgezeten door de Franse president Emmanuel Macron. "We kunnen ook geen caféterrassen verwarmen in het midden van de winter, als het nul graden is, gewoon voor het plezier van het warm te hebben bij het drinken van een koffie buiten", voegde ze toe.

Dergelijke praktijken zijn volgens de minister "ecologische aberraties die leiden tot een compleet ongerechtvaardigde overconsumptie van energie".

Andere maatregelen zijn onder meer de verplichting voor verhuurders om slecht geïsoleerde woningen aan te pakken en een striktere houding bij het goedkeuren van bouwvergunningen voor winkelcentra buiten de stad.

Meest gelezen
 1. tinethumb

  Tine Embrechts verbaast volgers in badpak: «Wat een figuur, en dat na vier kinderen!» (foto)

 2. daniellethumb

  ‘Temptation’-Daniëlle is voor het eerst mama geworden: «Wat zijn wij blij met jou!»

 3. david-dvoracek-QiPe0UpC0_U-unsplash

  Boete voor euro 4-dieselwagens en vaker elektronisch betalen: dit verandert er op 1 juli

 4. olifantthumb

  Speelse babyolifant trekt rokje van model uit: «Dit is zo schattig!» (video)

 5. kendallthumb

  Kendall Jenner lokt kritiek uit met naaktfoto: «Waarom mag zij dat wél?»