BIZAR. Eerste gevangenisstraf ooit voor mishandeling politiehond

BIZAR. Eerste gevangenisstraf ooit voor mishandeling politiehond

De 29-jarige Daniel O'Sullivan viel politiehond Audi aan terwijl agenten hem probeerden te arresteren.  Dankzij Finn's Law moet hij nu 21 maanden brommen. De rechter argumenteerde dat zijn daad “duidelijk met voorbedachte rade was”.

Glazen fles en mes

De feiten speelden zich af in de buurt van een winkelcentrum. Een voorbijganger alarmeerde de politie toen hij O'Sullivan opmerkte en zich zorgen maakte om zijn gedrag. Hij was aan het rondspringen en maakte met een mes steekbewegingen.

Diverse agenten arriveerden op de plek waar O'Sullivan was, inclusief politieagent Karl Mander met Audi. De verwarde man had een mes en een glazen fles in zijn handen. De politieagenten gaven hem het bevel het mes te laten vallen, maar dat weigerde hij. In plaats daarvan gooide hij de fles naar de agenten toe, waarop Audi werd vrijgelaten.

Daarop stak O'Sullivan Audi neer in de buurt van zijn oog. Hij probeerde de hond opnieuw te steken, vlak voordat agenten hem overmeesterden en met een taser op de grond wierpen. In de strijd schopte hij ook een agent tegen het hoofd.

Bedreigingen

Volgens de getuigenverklaringen schreeuwde O'Sullivan bedreigingen, waaronder dat hij de eigenaar van de politiehond zou neersteken. De rechter zei daarom dat het een duidelijk 'voorbedachte' aanval op Audi was geweest en noemde ook het feit dat de man agressief was geweest tegen ziekenhuispersoneel toen hij werd opgenomen voor een behandeling.

Audi is gelukkig helemaal hersteld van de steekpartij en is sinds kort weer werkzaam voor de Staffordshire Police. Volgens agenten heeft hij veel rust gehad. "Het lijkt erop dat hij geen blijvende schade heeft opgelopen."