BIZAR. Britse radiopresentator vindt 7 rupsen in broccoli en hij houdt ze bij

BIZAR. Britse radiopresentator vindt 7 rupsen in broccoli en hij houdt ze bij

De Britse radiopresentator Sam Darlatson zag opeens een rups in een broccoli zitten terwijl hij de groente aan het schoonmaken was. Hij besloot om het diertje te houden en vroeg aan een huisgenoot om een andere broccoli te kopen. Wonder boven wonder vond Darlatson maar liefst vijf nieuwe rupsen in de roosjes. Ook bij de derde aankoop was er nog altijd een insect te bespeuren waardoor hij in totaal maar liefst zeven nieuwe huisgenoten heeft gekregen.

SO IT TURNS OUT THAT THIS BROC CONTAINS ANOTHER 5 CATERPILLARS????!!!! 5!!!!! Also it turns out that THIS... is now a caterpillar thread pic.twitter.com/7M0UIcUxrU

— Sam Darlaston (@samd_official) June 11, 2020

Nieuwe huisgenoten

Darlatson besloot om te beestjes te houden en hij bouwde een klein ecosysteem in zijn woonkamer. “Ik had niet gedacht dat ze zouden overleven als ik ze gewoon buiten zou zetten”, vertelt Darlatson aan Metro UK. Hij gaf z'n vriendjes de volgende namen: Broc, Ollie, Cedric, Carlos, Croc, Janine en Slim Eric. “Binnen drie dagen veranderde de eerste rups in een cocon en de laatste na ongeveer acht dagen. Doordat ik ze veel eten heb gegeven, heb ik het proces ook een beetje versneld”, aldus Darlatson. Nu wacht hij in spanning af op de eerste vlindertjes.

Het broccolimerk Tesco heeft intussen gereageerd op het incident. Excuses werden aangeboden en het geld werd terugbetaald. Maar Darlatson vindt het allemaal niet zo erg. “Het is toch normaal, want dat betekent dat ze niet veel pesticiden gebruiken en dat is een goede zaak”, legt hij uit. Wat een positieve ingesteldheid!