BIZAR. Bovenlip van vrouw zwelt na een bijensteek op tot de grootte van een worstje

BIZAR. Bovenlip van vrouw zwelt na een bijensteek op tot de grootte van een worstje

In China gebeuren wel vaker merkwaardige dingen, zo ook bij deze anonieme dame, die onder haar neus werd geprikt door een bij. Daardoor was haar bovenlip snel opzwollen tot de grootte van een worstje en had ze veel pijn. Ze filmde het hele proces, van de prik tot de gezwollen bovenlip, met haar smartphone en dat filmpje was echt populair, want het werd maar liefst meer dan 10.000 keer gedeeld.

Boze honingbij

In het filmpje toont de vrouw dat ze een stukje honingraat aan het eten is dat ze uit een bijenkorf had gesneden. Even later komt een bij op de geur van de honing af en prikt ze het slachtoffer onder haar neus. Daarna begint de jonge vrouw te wenen van de pijn en wordt haar bovenlip opeens dikker en dikker. Een bizar fenomeen dus en de lip was zo opgezwollen dat ze zelfs geen water kon drinken.

Het gif dat vrijkomt uit een bijensteek verschilt sterk van andere insectenbeten en iedere persoon reageert er anders op. Hier ging het om een beet van een honingbij waarbij de beestjes enkel prikken als ze ruw behandeld worden of als ze zien dat hun bijenkast bedreigd wordt. Je verwijdert de angel ook best onmiddellijk, omdat er anders meer gif in je lichaam terechtkomt en de symptomen dus ernstiger zullen worden.

Niet levensbedreigend

We weten niet hoe het uiteindelijk is afgelopen met de vrouw, maar het is sowieso geen levensbedreigende prik. Toch kan het geen kwaad om medische hulp te raadplegen als de symptomen zich aanhouden.