BIZAR. Bedrijf verbiedt ZOOM-vergaderingen op vrijdag

BIZAR. Bedrijf verbiedt ZOOM-vergaderingen op vrijdag

De drukte door de pandemie in combinatie met thuiswerken zorgt voor veel extra stress, stelt Fraser in een bericht aan het personeel. "Ik weet uit eigen ervaring en van jullie feedback dat de steeds vagere grenzen tussen thuis en werk en de meedogenloosheid van een werkdag tijdens de pandemie zwaar op ons welzijn drukt", schrijft ze. "Dat is onhoudbaar."

Reset

Om iets van die druk weg te nemen, heeft de onlangs aangetreden topbestuurder van de bank vrijdagen uitgeroepen tot 'Zoom-Free Fridays'. Ze kondigde ook aan dat 28 mei een vrije dag wordt voor alle 210.000 medewerkers van het financiële concern, die de naam Citi Reset Day krijgt.

Grote bedrijven onderzoeken door de coronacrisis of het in de toekomst nog nodig is personeel alle dagen van hun werkweek naar kantoor te laten komen. Autofabrikant Ford gaf een groot deel van de medewerkers te kennen dat ze ook na de pandemie vanuit huis kunnen werken.

Hybride model

Bij Citigroup blijft op kantoor komen in de toekomst belangrijk, zo geeft Fraser aan. Om concurrerend te blijven is het namelijk van belang dat collega's elkaar ook geregeld in levende lijve zien. Daarom mikt de bank op een hybride model, waarbij personeel drie dagen per week op kantoor moet komen en twee dagen per week vanuit een alternatieve locatie kan werken.