BIZAR. Amerikaans koppel krijgt na 14 zonen eindelijk een dochtertje

De aanhouder wint, zal dit Amerikaans koppel gedacht hebben. Nadat Kateri en Jay Schwandt 14 jongens op de wereld zetten, werd onlangs hun eerste dochtertje geboren: Maggie Jayne. “Mijn ouders hadden nooit gedacht dat ze ooit nog een meisje zouden krijgen”, klinkt het.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 2 min.

Kateri en Jay wisten pas na de bevalling dat ze de trotse ouders van een meisje waren geworden. Eerder zagen 14 zonen al het levenslicht, dus het meisje kwam nu als een totale verrassing voor het grote gezin. De kersverse ouders hadden niet eens aan meisjesnamen gedacht.

Roze

Het koppel uit Michigan leerde elkaar kennen toen ze nog op de middelbare school zaten. In 1993 gaven ze elkaar het ja-woord en nog voordat ze afzwaaiden van de universiteit hadden ze samen al drie zonen gekregen. Sindsdien hebben ze dus nog eens 12 kinderen op de wereld gezet, met Maggie Jayne als recentste ‘exemplaar'. De andere kinderen zijn Tyler, Zach, Drew, Brandon, Tommy, Vinny, Calvan, Gabe, Wesley, Charlie, Luke, Tucker, Francisco en Finley.

Oudste zoon Tyler, die 28 is, grapt dat zijn ouders wellicht geen roze kleertjes hebben voor de kleine meid. “Mijn ouders zijn eigenlijk gezegend met een meisje”, zegt hij tegen Detroit Free Press. “En dat terwijl ze dachten dat ze nooit een dochter zouden hebben.”

“Dit jaar was sowieso al memorabel, maar Maggie is het grootste cadeau dat we ooit konden krijgen”, besluit papa Jay.