Bitwalking betaalt sportieve stappers

Bitwalking betaalt sportieve stappers

De app, die ‘Go' gedoopt werd, werkt op basis van een beloningssyteem. Na zo'n tienduizend stappen (ongeveer 8 kilometer) verdienen de sporters deze Bitwalking-dollar. De digitale dollars kunnen gebruikt worden in de winkel van Bitwalking, waar ook met gewone dollars betaald kan worden. Gebruikers kunnen eveneens beslissen om de BW's in te ruilen voor cash. Eén BW is momenteel één dollar waard.

Elke individuele Bitwalker-gebruiker krijgt een eigen portefeuille waarmee betaald kan worden. Een soort centrale bank moet de digitale munt beheren en alle geldstromen controleren.

De Go-app zit echter nog in de testfase en is momenteel slechts in een beperkt aantal landen beschikbaar voor zowel Android als iOS. Het is nog niet duidelijk wanneer de software voor iedereen op de markt gebracht zal worden, maar dat de Bitwalker-stichters blaken van ambitie staat als een paal boven water. Er liggen al plannen op tafel om het gebruik van de munt uit te breiden. Zo denken ze bijvoorbeeld aan samenwerkingen met schoenenfabrikanten, verzekeringen, milieugroepen en potentiële adverteerders met wie ze waardevolle inzichten over hun klanten kunnen delen. Volgens het bedrijf zelf gaat het hier echter niet om individuele gebruikersgegevens, maar om een ander soort gebruikersdata.

Op termijn plant Bitwalking om de activiteiten uit te breiden naar ontwikkelingslanden, waar mensen vaak langere afstanden afleggen dan in westerse landen. Het vergaren van BW's zou voor deze landen voor extra inkomsten kunnen zorgen, maar of dit plan ook daadwerkelijk kans op slagen heeft, is voorlopig nog koffiedik kijken.