Bioscooptrailers maken van mei een buitenaardse maand

Horrorfanaten hebben een glimp opgevangen van de aliens uit het nieuwe deel van de gelijknamige saga. Voor wie het verfilmde buitenaardse leven iets minder heftig mag, komt er in mei een meer ludieke prent uit.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

Regisseur Ridley Scott heeft zich voor de vijfde keer aan een Alien-film gewaagd. Het laatste deel kwam twintig jaar geleden in de bioscoop. Fans kregen met Kerstmis de eerste beelden te zien en gisteren werden ze getrakteerd op een waar festijn met shots van de aliens.

De bemanning van het kolonisatieschip Covenant ontdekt een onbemande planeet die een duistere, gevaarlijke wereld lijkt te zijn. Al snel onthult zich een bedreiging voor de kolonisten, de Xenomorphs die nog groter en venijniger zijn dan ooit.

Voor de bioscoopgangers die de 'Alien'-franchise te zwaar vinden, heeft het bedrijf Marvel een luchtigere film in petto. Drie jaar na de release van 'Guardians of the Galaxy' komt een vervolg op de superheldenavonturen die zich in de ruimte afspelen.

Hoofdpersonage Peter Quill gaat met zijn buitenaardse vrienden op zoek naar zijn ware identiteit. Onderweg komt hij vreemde wezens tegen en het verleden blijft hem achtervolgen. Gelukkig houdt Baby Groot het schattigheidsgehalte hoog.

'Guardians of the Galaxy: Vol. 2' wordt 5 mei verwacht in de bioscoop. 'Alien: Covenant' komt 19 mei in de zalen.