Binnenkort kunnen we virtueel seks hebben met celebrities

De dromen van heel wat tienerjongens zouden binnenkort wel eens in vervulling kunnen gaan. Een Britse expert denkt dat we mensen kunnen doen geloven dat ze de liefde bedrijven met bekende mensen.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Rihanna, de blonde van K3 en Katy Perry aan de vrouwelijke kant. Zac Efron, Ryan Gosling en de meest getatoeëerde van One Direction van het mannelijke front. Ze komen allemaal voor in de ondeugende dromen van ontluikende tieners. Maar het zou zomaar kunnen dat de volgende generatie pubers geen genoegen meer moet nemen met enkel droombeelden.

Ted Harrison is een filmmaker voor de BBC en gespecialiseerd in echo's en scans. Nieuwe technologie zou ervoor kunnen zorgen dat bij mensen het gevoel opgewekt kan worden dat ze iets vasthouden. Volgens Harrison zou men binnenkort ook menselijke aanrakingen kunnen simuleren.

"Je zou een levensgrote, levensechte Elvis voor je verjaardagsfeestje kunnen boeken, net zoals je dat nu doet met een Elvis-imitator", aldus de filmmaker. "Maar als fans Elvis zouden kunnen aanraken en kussen, dan zou men ook een pak kunnen maken met drukpunten dat een heel spectrum van aanrakingen kan simuleren."

AFP / P. Morigi