Binnenkort kan je in een sprookjestuin wonen

Binnenkort kan je in een sprookjestuin wonen

Al dertig jaar is het park in Assent, vlak bij Diest, niet meer openbaar. Zowel de familie van eigenaar Marcel Theunis, de tuinman Willy Polders als vastgoedkantoor Kolmont gaan samenwerken om de botanische tuin weer publiek te maken. Ze plannen ook de bouw van zo'n zestigtal woningen dat ongeveer 20% van het omvangrijke park zal innemen. Zo wordt het voor de eerste keer in Vlaanderen mogelijk om in een botanische tuin te wonen.

De eerste twee fases van het project zullen dit jaar nog van start gaan. Daarbij zullen zestien grondgebonden woningen worden gebouwd. Wanneer het volledige project zal afgerond zijn, is nog niet duidelijk.

YouTube / Benoit De Freine

In het Mierenbergpark vind je een heel resem bloemen- en boomsoorten terug. Zo kan je er sequoia's bewonderen die gemiddeld duizend jaar oud worden en uit de Verenigde Staten komen. Daarnaast kom je er ook boshyacinthen tegen zoals in het Hallerbos, maar ook Liquidambarbomen die in België zeer zeldzaam zijn. Ook wilde aardbeien en een Japanse Ginkgo notenboom groeien in het park.

YouTube / Benoit De Freine