Binnen 60 jaar worden we 120 jaar oud

Volgens Russisch onderzoek kunnen we het biologisch verouderingsproces vertragen waardoor onze levensverwachting stijgt. Daardoor kunnen mensen in 60 jaar tijd tot 120 jaar worden.
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 1 min.

Russische onderzoekers ontwikkelden medicijnen die interageren met ons DNA. Volgens de 'peptide technology theory' kunnen interacties met het DNA de productie van proteïnes doen stijgen. Die zorgen ervoor dat ons lichaam langer functioneert en onze levensduur dus toeneemt.

Oud en gezond

Maar of een langere levensduur ook een gezonder leven met zich meebrengt, is onduidelijk. "Niemand wil lang en ongezond leven. Ons belangrijkste doel is dan ook mensen zo lang mogelijk gezond te houden", benadrukt een Russische professor.

De medicijnen worden dan ook het best gecombineerd met een gezonde levensstijl. Zo zou dertig minuten joggen per dag en dat vijf dagen per week er alleen al voor zorgen dat je levensduur met negen jaar stijgt. Wanneer zo'n levensstijl wordt gecombineerd met de nieuwe medicijnen, dan kunnen jonge mensen tot wel 120 jaar worden.