Binnen 100 jaar wonen we onder water of in de lucht

Binnen 100 jaar wonen we onder water of in de lucht

Binnen 100 jaar barsten onze steden uit hun voegen, schrijft de onderzoekster in haar SmartThings Future Living rapport, dat ze uitvoerde in opdracht van Samsung. Hierdoor zullen mensen moeten verhuizen naar gigantische, transparante bollen onder water. Daarnaast is Aderin-Pocock er rotsvast van overtuigd dat mensen steeds meer onder de grond in diepe kelders zullen wonen, en dat wolkenkrabbers ongekende hoogtes zullen bereiken. Deze nieuwe woningen worden zelfs zo hoog, dat we een auto nodig hebben in de vorm van een drone om rechtstreeks naar je woonst te vliegen.

Foto's Samsung SmartThings

Pendelaars, een uitgestorven ras

Daarnaast is er ook goed nieuws voor de pendelaars. Volgens de Britse ruimtewetenschapper zullen we nog maar amper tijd op de baan, en dus in de file, doorbrengen. De indeling van de werkweek wordt veel flexibeler en de overgrote meerderheid van de mensen werkt thuis. Eenzaam zullen ze niet zijn, want dankzij hologrammen kunnen ze nog voldoende keuvel met collega's.

3D-printers

3D-printers zijn in de toekomst ook dagelijkse kost, en dat kan je letterlijk interpreteren. Heb je zin een bepaalde maaltijd? Dan kan je het recept downloaden en prepareert een 3D-printer het gerecht in enkele minuten. Ook meubels, decoratie en bouwmaterialen zullen binnen 100 jaar zo goed als uitsluitend uit de 3D-printer rollen.

Foto's Samsung SmartThings

Tot slot krijgt "een verre reis maken" een volledig nieuwe betekenis. Zowel de maan als Mars zal volgebouwd staan met hotels. Ruimtevluchten zijn dus geen sciencefictionverhaal meer, maar gemeengoed.

"Een eeuw geleden hadden de mensen nooit kunnen voorspellen hoe we nu leven", besluit Aderin-Pocock. "Ook in de eeuw die volgt zal onze manier van leven en communiceren compleet veranderen."