Binckbank Tour - Van der Hoorn: "Ik begrijp er helemaal niets van"

Binckbank Tour - Van der Hoorn: "Ik begrijp er helemaal niets van"

Taco van der Hoorn werd woensdag de onverwachte winnaar van de derde rit van de BinckBank Tour. Niet in het minst een verrassing voor de 24-jarige Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij zelf, want na een hersenschudding was hij nog maar aan zijn vierde koersdag van het jaar toe. Na zijn rit snapte Van der Hoorn er zelf naar eigen zeggen dan ook helemaal niets van. "Ik ben in november gevallen en liep daarbij een hersenschudding op. Het werd maar niet beter en na zes maanden kon ik nog steeds niet fietsen. Vanaf mei ging het weer een beetje, en ben ik begonnen op de stadsfiets weer een rondje te maken. Heel rustig beginnen op te bouwen, maar daar kreeg ik in het begin zo'n terugslag van. Het ging echt niet."

"Dan zie je het wel zwaar in of het nog uberhaupt goed ging komen. Twee maanden geleden pas merkte ik progressie. Ik kon op de stadsfiets fietsen, dan op de racefiets, twee keer per dag, steeds iets meer. Vier weken geleden ging het echt weer goed en kon ik echt weer trainen. Ik heb vier weken echt 'kneitehard' getraind. Ik wou meteen goed zijn en niet voor spek en bonen rijden. Ik had nooit verwacht dat ik dit al zou halen. Nu kan ik hier een etappe winnen. Ik snap er helemaal niets van."

Dat Van der Hoorn en co weg konden blijven uit de greep van het peloton, was volgens hem voor een groot deel te danken aan collega-vluchter Matej Mohoric. "We hadden een hele goede groep. Mohoric was zo sterk. We hadden dankzij hem ook een perfect plan. We deden het een hele dag heel rustig aan. Elk een lange beurt van 2 minuten, heel rustig. Met nog zeventig kilometer te gaan, versnelden we. En we haalden het."

bron: Belga