Bilzenaar raakt na intrekking rijbewijs betrokken bij zwaar ongeval in Genk

Een dronken man uit Bilzen, wiens rijbewijs eerst was ingetrokken, raakte woensdag nadien toch nog betrokken bij een verkeersongeval in Genk, waarbij een vrouw zwaargewond raakte. Het verkeersongeval gebeurde 's ochtends op de Hasseltweg. Een 41-jarige dame werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Dat maakte de lokale politie bekend. De 29-jarige man was eerder woensdagochtend betrapt op een winkeldiefstal en dronken rijden. In een tankstation op de Hasseltweg stal hij een fles sterke drank. Een tijdje later kwam hij alsnog betalen, maar intussen was de politie ter plaatse. De Bilzenaar was duidelijk onder invloed. De politie nam hem voor een alcoholcontrole mee naar het commissariaat. Daar blies hij positief. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Hij verliet te voet het politiekantoor.

Woensdag rond 4.45 uur kwam de melding van het verkeersongeval binnen. De man was opnieuw achter het stuur van een wagen gekropen en raakte bij een aanrijding betrokken. Hij probeerde nog weg te rijden, maar de politie kon hem ter hoogte van een winkel onderscheppen en inrekenen. In zijn bestelwagen zat nog een 19-jarige passagier.

Na verhoor mochten beide personen beschikken. De man uit Bilzen zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor een resem verkeersovertredingen.

bron: Belga