Billie Eilish is het zat: "Houd hier alsjeblieft mee op"

Billie Eilish is het zat: "Houd hier alsjeblieft mee op"

Eilish verwijst in haar oproep naar YouTube-video's waarin te zien is hoe mensen zich als haar kleden. Haar kledingstijl wordt tot in detail gekopieerd en vervolgens gaan mensen met neppe bodyguards en fotografen om zich heen de straat op.

In een video is bijvoorbeeld te zien hoe dit leidt tot volledige hysterie in een winkelcentrum. Honderden fans achtervolgen de 'neppe' Billie Eilish en willen met haar op de foto. Volgens de YouTuber zou de chaos die ze creëerde zelfs zo groot zijn geworden dat het winkelcentrum moest worden afgesloten.

"Niet veilig"

Eilish is niet blij met dit soort acties. „Houd hier alsjeblieft mee op", schrijft ze. "Het is niet veilig voor jullie. En het is gemeen voor mensen die niet beter weten. Jullie laten me slecht overkomen."

Fans die de imitatie-versie van de ster ontmoeten, waren dan ook niet allemaal erg positief over deze ontmoeting. Zo schreef een nietsvermoedend meisje: "Ik heb Billie Eilish ontmoet in het winkelcentrum. Ze was zo onbeschoft".

billie eilish, the fashion critic pic.twitter.com/iTqfS5yaSO

— hautelemess (@hautelemess) January 31, 2020

De wereldster kan er ook enigszins de humor van inzien. Zo bekritiseert ze één van de imitators die haar kledingstijl niet goed na heeft gedaan. "Zo respectloos dat je doet alsof je mij bent en dan dít draagt", schreef ze.