Billboard Music Awards staan in teken van Prince

Billboard Music Awards staan in teken van Prince

“Ik kende Prince niet persoonlijk, maar hij was erg speciaal voor me en zal altijd een bron van inspiratie blijven", aldus The Weeknd, die een van zijn prijzen opdroeg aan de overleden muzikant. De Canadese zanger sleepte maar liefst twintig nominaties in de wacht, waarvan hij er acht wist te verzilveren. The Weeknd kreeg onder andere de awards voor Top 100 Artist, best verkopende artiest, beste radio artiest, beste streaming artiest en zijn ‘The Hills' was het beste R&B-nummer.

Madonna, gehuld in een paars pak, zong vanop een paarse troon ‘Nothing Compares To You', een nummer dat Prince schreef voor Sinéad O'Connor. Vervolgens bracht de Queen of Pop samen met Stevie Wonder de klassieker ‘Purple Rain'.

Adele kreeg ook prijzen voor haar album ‘25' en het nummer ‘Hello'. De Britse was zelf niet aanwezig, maar bedankte de fans wel in een videoboodschap.

One Direction was net als in 2015 de beste groep. De tieneridolen troefden daarbij Maroon 5, The Rolling Stones, Twenty One Pilots en U2 af.

Céline Dion kreeg de Icon Award uit de handen van haar 15-jarige zoon René-Charles. De Canadese zangeres barstte in tranen uit en bedankte haar in januari overleden man, René Angelil. Britney Spears kreeg dan weer de Millenium Award overhandigd door haar dochter. Bekijk hier de volledige lijst van winnaars.

Video vtmnieuws

Foto AFP / K. Winter