Bill Gates bewijst zich weer als de perfecte 'secret Santa'

Bill Gates bewijst zich weer als de perfecte 'secret Santa'

Het concept is eenvoudig: deelnemers krijgen de gebruikersnaam van een Reddit-gebruiker en moeten op basis van het profiel op zoek naar een geschikt geschenk. Deelnemen is gratis, al wordt gevraagd om minstens 20 dollar (19 euro) neer te tellen voor het cadeautje.

Dat is natuurlijk peanuts voor de miljardair, die zijn rol als geheime kerstman al vier jaar met verve vervult. Dit jaar is 'Aerrix' is de gelukkige ontvanger van het omvangrijke kerstcadeau van Bill Gates. Zij kreeg een nieuwe Xbox met drie speciale controllers, een NES spelconsole, een aantal games, dvd's, een kookboek, een dekentje, pantoffels en zelfs een bijhorende wanten voor haar honden. Een gefotoshopte foto met Gates, een handgeschreven briefje en een donatie aan een goed doel zijn de kers op de taart.

Het is al de vierde keer dat Gates zich laat opmerken met de geschenkencarrousel. Vorig jaar ontving een gelukkige wandelaar een heleboel outdoorspullen. In 2014 kreeg de bofkont onder andere de helm van Loki en het eerste geschenk van Gates was een speelgoedkoe.

Gates is niet de enige beroemdheid die zich laat opmerken met de wereldwijde 'secret Santa'. Arnold Schwarzenegger, Shaquille O'Neal en Snoop Dogg behoren tot de groep gulle schenkers.