Biker 2 Biker komt langs vier Brusselse hogescholen en universiteiten

Biker 2 Biker komt langs vier Brusselse hogescholen en universiteiten

Om Biker 2 Biker, een onlineplatform van het Brussels Gewest om mensen aan te sporen om te beginnen fietsen, in de verf te zetten organiseert Brussel Mobiliteit een actie op vier Brusselse hogescholen en universiteiten.

Op de vier hogescholen en universiteiten geeft een trialbiker van Team Get Insane een demonstratie in trialbike. Nadien is het de beurt aan de studenten. Zij krijgen een kleine initiatie in trialbike op een veilig parcours. De professionele trialbiker zal hen begeleiden, net zoals een gebruiker op Biker 2 Biker iemand inwijdt in de wondere wereld van het fietsen. Ondertussen wordt aan de studenten duidelijk gemaakt dat iedereen gemakkelijk een coach of een fietsmaatje kan vinden op Biker 2 Biker.

Naast het terrein loopt er ook een actie voor de studenten. De eerste 50 studenten per campus die zich inschrijven op Biker 2 Biker krijgen een abonnement op Villo!, het publieke fietssysteem van het Brussels Gewest. Zo kunnen ze een jaar lang kosteloos fietsen in het Hoofdstedelijk Gewest.

Met deze actie wil Brussel Mobiliteit jonge nieuwkomers in de hoofdstad duidelijk maken dat fietsen in Brussel een volwaardig verplaatsingsmiddel is. In het begin kunnen de studenten een beroep doen op ervaren fietsers die nuttige tips geven om veilig te fietsen in de grootstad. Zin om er zelf bij te zijn? Ga dan op naar de UCL Woluwe op 9 oktober of naar de VUB op 13 oktober.