Bij mannelijke schapen zou een op de twaalf homoseksueel zijn

Bij mannelijke schapen zou een op de twaalf homoseksueel zijn

Vandaag zendt het Britse Channel 4 een documentaire uit die 'My Gay Dog and Other Animals' heet. De show richt zich op homoseksueel gedrag in de dierenwereld. En dat is talrijk.

Fokprobleem

De documentaire, die wordt uitgezonden op de Britse televisiezender Channel 4, focust zich onder andere op homoseksualiteit bij schapen. We komen te weten dat één op de twaalf rammen homo zou zijn. Dat vormt een groot probleem voor de boeren. "Vanuit een zakelijk perspectief is dit een probleem voor ons omdat onze rammen moeten fokken met de schapen, niet met elkaar", aldus de manager van een boerderij. Homoseksuele rammen die weigeren om met de schapen te fokken, worden uiteindelijk afgeslacht voor hun vlees.

Het televisieprogramma volgt een ram die in een omheining met 30 schapen zit. Hij negeert de bronstige vrouwtjes volledig en probeert de aangrenzende wei te bereiken, waar zich nog andere rammen bevinden. Ook andere diersoorten komen aan bod, zoals apen, honden, schilpadden en leeuwen.

(Lees hieronder verder)

Foto Pixabay

Bekend koppel

Twee vogels in een Australische zoo zijn ondertussen het gezicht van de homoseksualiteit in het dierenrijk geworden. Sphen en Magic zijn twee mannelijke pinguïns die een baby hebben uitgebroed nadat ze een verwaarloosd ei kregen. Samen vormen ze een intieme familie. Ook dichter bij huis, in Duitsland, gebeurde iets gelijkaardigs. Een paar mannelijke gieren broedde er samen een ei uit dat achtergelaten werd door een vrouwtje.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

El amor, lo primero. #sphenandmagic

Une publication partagée par MH (@marytrapo) le