‘Big & Betsy’-acteur die verdacht wordt van kindermisbruik, in juni voor de rechter

‘Big & Betsy’-acteur die verdacht wordt van kindermisbruik, in juni voor de rechter
Foto Belga

De vermoedelijke feiten waren afgelopen zomer aan het licht gekomen tijdens undercoveronderzoek van een Nederlandse journalist en Het Laatste Nieuws. De 51-jarige acteur, die onder meer meespeelde in ‘Big & Betsy’ en ‘De Kotmadam’, zou tegenover een undercoverjournalist beweerd hebben dat hij seks met minderjarige jongens had gehad. Hij was ook ingegaan op een valse uitnodiging om een 10-jarige te ontmoeten in een hotelkamer.

De resultaten van het onderzoek werden overgemaakt aan het Antwerpse parket, waarop meteen een gerechtelijk onderzoek werd geopend. De politie pakte hem in juli op en nam tijdens een huiszoeking informaticamateriaal in beslag. De vijftiger ontkende dat er sprake was van misbruik en mocht na verhoor weer naar huis.

Officieel in verdenking gesteld

In september werd hij opnieuw aan de tand gevoeld en geconfronteerd met elementen die bij uitlezing van het in beslag genomen informaticamateriaal aan het licht waren gekomen. Hij werd vervolgens officieel in verdenking gesteld. De onderzoeksrechter besliste om hem onder strikte voorwaarden vrij te laten.

De raadkamer zag vorige maand voldoende bezwaren om de vijftiger naar de rechtbank te verwijzen voor verkrachting en aanranding van minderjarigen tussen 14 en 16 jaar en ouder dan 16, het maken, het bezit en het verspreiden van kinderporno, voyeurisme en belaging. De acteur was niet aanwezig op de inleidende zitting. Geen van de vermoedelijke slachtoffers heeft zich burgerlijke partij gesteld.