BIFFF: Twee weken fantastiek boven in Brussel

BIFFF: Twee weken fantastiek boven in Brussel

door Ruben Nollet

Hellboy

Een van de bekendste titels op het BIFFF is ongetwijfeld deze nieuwe filmversie van de stripreeks van Mike Mignola. Na twee films van Guillermo del Toro neemt de Brit Neil Marshall (‘The Descent') het roer over. Zijn interpretatie is in elk geval een stuk bloederiger en gewelddadiger dan de voorgangers. In de rol van de goedmoedige demon Hellboy herkennen we (ternauwernood) David Harbour, de sheriff uit de Netflix-serie ‘Stranger Things'.

Foto Ascot Elite

Bastaard

Het BIFFF is traditioneel een internationaal evenement, maar het festival heeft ook oog voor talent van eigen bodem. Iemand zoals Mathieu Mortelmans bijvoorbeeld, die na een hoop ervaring met kortfilms en tv-series nu zijn eerste langspeelfilm heeft gemaakt. Centraal staat een gezin dat na de dood van een zoon beslist om een dakloze jongeman onderdak te geven. Die mysterieuze kerel herbergt echter een pikdonker geheim.

Foto BIFFF

Tumbbad

Het horrorgenre beleeft een glorietijd, en de parels komen uit alle hoeken van de wereld. Zoals India, de thuishaven van ‘Tumbbad'. De film gaat over een man die de ambitie heeft om eigenaar te worden van een groot fortuin. Alleen wordt die schat bewaakt door een god met weinig gevoel voor humor en veel wraaklust tegenover iedereen die probeert om hem te bedriegen.

Foto BIFFF

ZomBIFFF Run

Het BIFFF heeft veel meer te bieden dan enkel films. Een van de hoogtepunten, naast het vermaarde Bal der Vampieren, wordt ongetwijfeld de ZomBIFFF Run. Op zaterdag 13 april lopen, strompelen, steunen en kreunen tientallen zombies door het nachtelijke Brussel, en het is maar de vraag of de menselijke deelnemers het parcours overleven. Zin om deel te nemen of te supporteren? Surf snel naar de infopagina.

Foto BIFFF

BIFFF VR Experience

Het BIFFF vindt nu al enkele jaren onderdak in BOZAR en om die reden alleen al is het gebouw een bezoekje waard. Je vindt er bijzondere kunstwerken, er zijn grimewedstrijden en je kan er gratis naar Virtual Reality-filmpjes kijken. Eentje daarvan, ‘Campfire Creepers', is zelfs geregisseerd door Alexandre Aja (‘Haute tension') en heeft niemand minder dan Robert ‘Freddy Krueger' Englund in de hoofdrol.

Foto Paramount Pictures

37ste BIFFF, van 9 tot en met 21 april in BOZAR. Alle info vind je op de website.