Biden belooft "president te zijn van alle Amerikanen"

Biden belooft "president te zijn van alle Amerikanen"

JoeBiden, die er zijn derde presidentscampagne heeft opzitten, verklaarde in een mededeling dat de campagne nu voorbij is. "Geconfronteerd met ongeziene hindernissen, heeft een recordaantal Amerikanen gestemd. Dat toont opnieuw dat de democratie diep in het hart van Amerika zit", zei de Democraat.

 

America, I'm honored that you have chosen me to lead our great country.

The work ahead of us will be hard, but I promise you this: I will be a President for all Americans — whether you voted for me or not.

I will keep the faith that you have placed in me. pic.twitter.com/moA9qhmjn8

— Joe Biden (@JoeBiden) November 7, 2020

"Het is tijd voor Amerika op zich te verenigen en te genezen", klink het nog.

Pennsylvania

Biden werd na dagen van stemmen tellen op zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen, nadat hij eerst Pennsylvania en daarna ook Nevada binnen haalde. Biden heeft volgens de media nu 279 stemmen achter zijn naam. Hij staat ook aan de leiding in Arizona en Georgia, Donald Trump staat op kop in North Carolina.

We may be opponents — but we are not enemies.

We are Americans.

— Joe Biden (@JoeBiden) November 7, 2020

De president heeft wel al aangegeven niet zomaar zijn nederlaag te zullen toegeven. "Ik zal niet rusten voor het Amerikaanse volk de eerlijke telling van de stemmen krijgt dat het verdient, en die een democratie vereist", zei hij. Hij heeft al verschillende rechtszaken aangespannen voor fraude bij het tellen van de stemmen.