Bib Gourmand laat je lekker eten voor een prikje

Bib Gourmand laat je lekker eten voor een prikje

Bib Gourmand is het kleine zusje van van de Michelingids en bespreekt enkel restaurants met een keuzemenu onder 37 euro (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) komen in aanmerking. De recensenten kijken bij de gekozen restaurants vooral naar verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Van de 28 nieuwe adressen, zijn er 11 in Vlaanderen, 14 in Wallonië en 3 in Brussel.

Ciro's, Antwerpen

Een van de bekendste nieuwkomers in de lijst is restaurant Ciro's, aan de Italiëlei in Antwerpen. Het heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug, waarin het failliet ging en van eigenaar veranderde. De eigenaars noemen Ciro's “het meest Antwerpse restaurant van Antwerpen”. Op de menu staan klassieke vlees- en visgerechten en Frans-Belgische typische brasseriekeuken.

Terminus, Watou

Terminus is het restaurant van Pieter Verheye, de man die de beste sommelier van ons land genoemd wordt. Hij werkte jarenlang voor het Hof van Cleve van Peter Goossens, maar verliet vorig jaar de driesterrenzaak om het restaurant van zijn ouders over te nemen. Zijn doel bleef hetzelfde: “de klant met een tevreden gevoel huiswaarts sturen”. En dat lukt volgens de recensenten.

L'Angelo Rosso, Sint-Truiden

In L'Angelo Rosso staat de vrouwelijke chef Roberta Silvestrini achter het fornuis. Ze was al enkele keren genomineerd als Lady Chef van het Jaar, ook in 2015. Voor de Silverstrini-familie “staat het goede leven centraal, waarbij gastronomie een belangrijke plaats inneemt”. Italiaanser dan dit wordt het niet.

Al Matbakh, Brussel

In Schaarbeek, vlak tegenover het gemeentehuis, is het Arabische restaurant gelegen. Al Matbakh betekent simpelweg ‘gewone keuken'. De Noord-Afrikaanse keuken heeft veel aandacht voor smaak, maar in de Arabische restaurants in ons land wordt er te weinig aandacht aan besteed, vindt eigenaar Roberto Ponte. Hij is dan ook zijn ambitie om de smaken volledig tot hun recht te laten komen