Bezoek van Wilders aan Antwerpse VB-campagne gaat voorlopig door

Bezoek van Wilders aan Antwerpse VB-campagne gaat voorlopig door

Ondanks de internationale heisa over zijn plannen voor een cartoonwedstrijd rond de profeet Mohammed, gaat een bezoek van de extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders aan Antwerpen voorlopig gewoon door. De PVV-kopman wil de Antwerpse campagne van Vlaams Belang voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een duwtje in de rug geven en zou daarom zondag een bezoek brengen aan de Vogeltjesmarkt, gekoppeld aan een speech voor VB-leden. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft het bezoek van Wilders een officiële toelating verleend, na een positief advies van de politiediensten. Het kabinet van De Wever voegt er wel aan toe dat de politie de situatie nog verder opvolgt, samen met de Nederlandse veiligheidsdiensten.

Vlaams Belang stelt dat de geplande activiteiten voorlopig inderdaad gewoon doorgaan, maar houdt eveneens een slag om de arm: mogelijk beslist de persoonlijke bewakingsdienst van Wilders er alsnog anders over.

Vorig jaar zorgde Wilders nog voor een relletje toen hij samen met Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter een "islamsafari" wilde houden in Molenbeek. In Antwerpen, waar Dewinter op 14 oktober opnieuw lijsttrekker is voor Vlaams Belang, kwam Wilders nog niet eerder officieel op bezoek.

De cartoonwedstrijd die Wilders aankondigde heeft al tot betogingen geleid in Pakistan. In Nederland werd dinsdag nog een man opgepakt die met een aanslag op Wilders zou hebben gedreigd.

bron: Belga