Bezoek het eerste lockdownmuseum in België

Bezoek het eerste lockdownmuseum in België

Het Tijdelijk Lockdownmuseum is een exhibitie op de Campus Solbosch aan de ULB. Het museum bestaat uit een verzameling van getuigenissen, foto's en creaties door de normale mens, die het leven en gewoontes tijdens de lockdown moet voorstellen.

Gemeenschapsgevoel

"De werken tonen de impact van de crisis op onze levensstijl, sociale banden en onze creativiteit," klinkt het bij de ULB. Met het museum wil de dienst ULB Cultuur graag een samenhorigheidsgevoel creëren.

Het Tijdelijk Lockdownmuseum moet dienen als een uitlaatklep: een soort kunsttherapie die het isolement wil doorbreken, vermeldt Bruzz. ULB Cultuur wil aantonen dat niemand alleen door deze moeilijke periode moet gaan. Door elkaars verhalen te delen, staan we samen sterker.

De expositie bevat honderden kunstwerken: verhalen, dans en onverwachte voorwerpen. Ze staan allemaal symbool voor de lockdown. Door de bijdragen van de studenten aan de ULB zal de collectie steeds uitgebreider worden. Een bezoek aan het museum plan je best in via een online afspraak op de site van de ULB.