Bewolkte start, nadien breekt zon door

Bewolkte start, nadien breekt zon door

Vandaag trekken eerst wolkenvelden van west naar oost door het land. Daarbij is er kans op een paar geïsoleerde buitjes. Na de middag wordt het vrij zonnig vanaf de kust. Het kwik stijgt tot 23 of lokaal 25 graden. Morgen is het opnieuw zonnig en warm. In het weekend komen meer wolken opzetten. Zaterdag blijft het meestal droog, maar zondag en maandag krijgen we perioden met regen en veel wind. Het blijft wel zacht. Dat meldt het KMI. De bewolking neemt vandaag geleidelijk toe vanaf de kust. Een geïsoleerde bui is niet uitgesloten. Na de middag wordt het in het westen van het land licht bewolkt of zonnig. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden. De wind waait eerst matig uit zuidwest tot meestal west. Op het einde van de dag wordt hij zwak en veranderlijk.

Vanavond wordt het overal licht bewolkt. In de loop van de nacht verschijnt er veel hoge sluierbewolking. Tegen de ochtend kan nevel opduiken. De minima liggen tussen 9 en 15 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richting.

Morgen is het vrij zonnig, al zal de zon wel gesluierd worden door hoge wolken. Op het einde van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het westen. 's Avonds en 's nachts kunnen hier en daar wat regendruppels vallen. De maxima liggen tussen 21 en 24 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 23 graden aan zee en tussen 24 en 26 graden elders. De wind waait zwak tot matig, en aan zee matig, eerst uit het zuiden tot het zuidwesten, later uit zuidwest tot west.

Zaterdag wisselen wolkenvelden af met zonnige perioden. Het blijft hoogst waarschijnlijk droog met maxima tussen 23 en 26 graden. 's Avonds en 's nachts neemt de kans op neerslag toe vanaf de kust. Zondag en maandag blijven we onder invloed van gestoorde, vochtige, maar vrij zachte oceaanlucht. Het wordt gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met perioden van regen of buien en soms flink wat wind. De maxima liggen meestal tussen 20 en 25 graden.

Vanaf dinsdag breidt een hogedrukgebied zich uit over West-Europa. Het wordt dan meestal droog en overwegend zonnig. De temperaturen zitten weer in de lift. Dinsdag verwachten we maxima tussen 24 en 27 graden; de dagen daarna zelfs wat meer.

bron: Belga