Bewolking en kans op regen

Bewolking en kans op regen

Vandaag wordt het zwaarbewolkt vanuit de kuststreek. In de late namiddag verwachten we regen in het westen van het land. In het zuidoosten blijven opklaringen mogelijk tot de namiddag. De maxima bedragen 18 tot 22 graden. Dat meldt het KMI. Vandaag is het eerst droog met brede opklaringen, maar later neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het westen. Over de zuidoostelijke landshelft zijn er echter nog opklaringen. Op het einde van de namiddag vergroot de kans op lichte regen ten noorden van de Schelde. De maxima schommelen van 18 tot 22 graden. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan zee af en toe krachtig. We krijgen rukwinden van 50 tot 60 km per uur.

Vanavond en vannacht trekt de storing met perioden van regen verder landinwaarts. Mogelijk blijft het nog overwegend droog over het zuidoosten. Over het noordwesten wordt het geleidelijk ook opnieuw droog met soms opklaringen. De minima liggen tussen 11 en 14 graden. De meestal zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan de kust soms nog vrij krachtig.

Morgenvoormiddag is het zwaarbewolkt met nog soms wat regen, vooral ten zuiden van Samber en Maas. Elders is een bui mogelijk, maar het is vaak droog. Vanaf de kust wordt het geleidelijk droger met wolkenvelden en opklaringen die zich na de middag landinwaarts uitbreiden. Een plaatselijk buitje blijft nog mogelijk. De maxima liggen tussen 12 of 13 graden op de Ardense hoogten en 17 tot 19 graden in de andere streken. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten tot westzuidwesten.

Tijdens het weekend is het wisselvallig en fris met kans op enkele buien. Zaterdag aanvankelijk is die kans er vooral aan zee en in het uiterste zuidoosten, na de middag ook in de andere streken. Het wordt niet warmer dan 14 tot 18 graden. Zondag kan het vrij krachtig waaien en wordt het zo mogelijk nog een graadje frisser. De buien kunnen dan gepaard gaan met een plaatselijke donderslag.

Maandag begint grijs en nevelig. Hier en daar kan nog een laatste bui vallen. Na de middag wordt het droog en geleidelijk zonnig vanaf de kust. In het centrum bereiken we opnieuw 18 graden. Er staat een zwakke noordoostenwind tot oostenwind.

Dinsdag en woensdag is het droog en zonnig met af en toe wat hoge wolkensluiers. Overdag stijgen de temperaturen naar 16 tot 20 graden maar 's nacht wordt het vrij fris. De zuidoostenwind kan overdag matig waaien.

bron: Belga