Bewezen: van bloemen word je gelukkiger

Bewezen: van bloemen word je gelukkiger

ze kunnen je ook meer creativiteit geven en een goed humeur.

Uit een onderzoek van de universiteit van Wageningen bleek dat mensen die in de omgeving van bloemen eten gelukkiger zijn dan mensen zonder bloemen in de nabijheid. De testpersonen vinden eten dan aangenamer en minder stressvol. Dit kan je makkelijk zelf doen door gewoon een bos bloemen in het midden van je eettafel te zetten.

Kleur

De geur van bloemen geeft je ook een instant goed humeur en zorgt dat je minder angstig wordt. Het is natuurlijk geen wondermiddel, maar het is handig om eens te proberen. Hoe feller de kleur, hoe vrolijker je wordt. Om je concentratie te verhogen, kies je best voor  zachte kleuren zoals paars of blauw. Deze geven jou een rustig gevoel.

Zuurstof 

Naast mentaal zijn ze ook fysiek goed voor de mens. Doordat planten en bloemen zuurstof produceren, krijg je namelijk meer lucht. Zorg dus dat je deze altijd om je heen hebt om verkoudheid, keelpijnen een droge huid te voorkomen.

Natuurlijk krijgen we liever bloemen, maar door ze te geven voelen we ons extra verbonden met de ontvanger. Bovendien kan je ze niet alleen kan je ze schenken, maar ook opeten. In sommige landen worden de jonge zonnebloemknoppen net als artisjokken gestoomd en opgegeten.