Bewezen. Singles leven gezonder dan mensen met een relatie

Bewezen. Singles leven gezonder dan mensen met een relatie

Het was het magazine Business Insider die de wetenschappelijke voordelen van single zijn naar buiten bracht. Zo onderzochten twee sociale wetenschappers de netwerkrelaties van een groep vrijgezellen en een groep getrouwde Amerikanen. Wat bleek? De single mannen onderhielden betere contacten met hun vrienden dan de getrouwde mannen en ze zouden sneller hulp aanbieden in tijden van nood.

Psychische stabiliteit 

Uit een onderzoek van Bella DePaulo, psycholoog aan de University of California Santa, bleek dat wie een tijdje vrijgezel is in zekere zin meer mentale stabiliteit en groei zal ervaren dan bij een langdurige relatie. Volgens haar is de mythe van de zielige en triestige single al lang passé.

Meer sport 

De voordelen blijven maar komen. Mensen die alleen zijn besteden ook meer aandacht en tijd aan hun uiterlijk en gaan vaker sporten. Singles uit negen landen hadden dan weer een lager BMI in vergelijking met getrouwde mannen en vrouwen. Ben je dus alleen en begon je je zorgen te maken over 'the one'? You're single and ready to mingle. Perfect gezond dus.