The Best FIFA Football Awards - Jürgen Klopp is Trainer van het Jaar, Daniel Zsorzi maakte mooiste doelpunt

The Best FIFA Football Awards - Jürgen Klopp is Trainer van het Jaar, Daniel Zsorzi maakte mooiste doelpunt

Jürgen Klopp is maandag op The Best FIFA Football Awards in het Scala van Milaan tot Trainer van het Jaar verkozen. De 52-jarige Duitser, die Liverpool naar winst in de Champions League leidde, kreeg de voorkeur op de Argentjn Mauricio Pochettino (Tottenham) en de Spanjaard Pep Guardiola (Manchester City). Op de erelijst volgt hij de Franse bondscoach Didier Deschamps op. "Ik moet mijn ongelooflijke club Liverpool bedanken", sprak Klopp. "Wie kan niet van zo'n club houden? Niemand had twintig, tien of zelfs vier jaar geleden kunnen denken dat ik hier zou staan. Waar ligt het aan? Mauricio, ik sta hier en niet jij, alleen omdat wij de match wonnen (2-0 tegen Tottenham in de CL-finale). Zo werkt het voetbal."

Debreceni-spits Daniel Zsori kreeg de Puskas Award voor het mooiste doelpunt van het jaar. Met een knappe omhaal troefde de 18-jarige Hongaar de Argentijn Lionel Messi (FC Barcelona) en de Colombiaan Juan Fernando Quintero (River Plate) af.

De 28-jarige Nederlandse Sari van Veenendaal (Atletico Madrid) werd verkozen tot beste doelvrouw van de wereld. Ze kreeg meer stemmen dan de Chileense Christiane Endler en de Zweedse Hedvig Lindahl.

.

bron: Belga