Bescherm je elektronica met een stevig hoesje

Bescherm je elektronica met een stevig hoesje

De door verzekeraars geboden dekking voor schade aan mobiele elektronica is de afgelopen jaren sterk veranderd. Het maakt dat een AirPods hoesje of bijvoorbeeld hoesje voor je mobiele telefoon onmisbaar is geworden. Er zijn zelfs verzekeraars die schade aan mobiele apparatuur helemaal niet meer dekken. Mocht je telefoon, tablet of bijvoorbeeld de beste oordopjes beschadigd raken, dan kan dit tot hoge kosten leiden. Voorheen viel de dekking voor schade aan mobiele apparatuur onder de inboedelverzekering van consumenten. Tegenwoordig kan er een losse verzekering worden afgesloten voor mobiele apparatuur. De premie hiervan leidt echter tot een forse verhoging van de maandlasten.

Combineer een hoesje met een screenprotector

Voor zowel de bescherming van een mobiele telefoon, als voor het beschermen van je tablet is het verstandig gebruik te maken van de combinatie van een hoesje en een screenprotector. Een hoesje biedt voornamelijk bescherming tegen schade als gevolg van het laten vallen van de apparatuur. Met een screenprotector voorkom je daarnaast, dat er krassen op het scherm van de tablet of telefoon ontstaan. Wist je dat er tegenwoordig ook screenprotectors worden aangeboden voor je slimme horloge? Immers, ook op dit scherm kunnen onherstelbare krassen ontstaan.

AirPods beschermen in een hoesje

Niet alleen voor een mobiele telefoon en tablet kun een hoesje kopen. Bescherm ook je AirPods met een hoesje. Het hoesje valt om de oplaadcase van de AirPods. Naast het feit dat het hoesje bescherming biedt aan de oplaadcase tegen val- en stootschade, maakt het dat je de case qua stijl goed kunt laten aansluiten bij het hoesje van je telefoon of tablet. Er zijn merken die een combinatie van beide hoesjes aanbieden.

Allrisk-dekking biedt geen dekking tegen val- en stootschade

Zoals eerder in dit artikel genoemd hebben sommige verzekeraars gekozen voor het uitsluiten van schade aan mobiele apparatuur uit hun inboedelverzekering. Een verzekeringnemer dient er een losse verzekering voor af te sluiten. Er zijn verzekeraars die deze dekking nog wel bieden in hun inboedelverzekering. Zij kiezen er echter voor om val-  en stootschade geen onderdeel uit te laten maken van de geboden dekking. Dat geldt ook voor mensen die een allrisk-dekking hebben gekozen. Houd er buiten de beperkingen in de dekking van de inboedelverzekering rekening mee, dat er vaak een eigen risico geldt voor schadegevallen. Vaak verschillen de kosten voor de reparatie van een telefoon of tablet niet veel van het eigen risico wat je per schadegeval betaalt.