Berucht Amerikaans spookhuis wordt hotel

Berucht Amerikaans spookhuis wordt hotel

Het Winchester Mystery House is één van de vreemdste huizen op de wereld. Met meer dan 160 kamers, trappen die nergens naar toe gaan en deuren waarachter enkel muren verstopt zitten, is het echt een vreemd staaltje architectuur.

Het huis is gebouwd in opdracht van Sarah Winchester, tussen 1884 en 1922. In de tijd dat Sarah er woonde, werd er constant aan het huis gebouwd. Sarah geloofde dat zolang het huis onder constructie was, dat de kwade geesten haar niet zouden kwetsen. De architectuur was bewust zo verwarrend, zodat die kwade geesten zouden verdwalen in het huis.

Sarah Winchester was de weduwe van William Winchester, de zoon van Oliver Winchester. Het was Oliver Winchester die met zijn Winchester Repeating Arms Company voor het eerst repeteergeweren produceerde op grote schaal. Nadat hij en zijn zoon overleden kwam een deel van de aandelen bij Sarah terecht die daarmee een fortuin in handen kreeg.

Sarah dacht dat ze achterna gezeten werd door kwade geesten. Die geesten ontstonden nadat mensen werden neergeschoten met wapens van Winchester. Het bouwen van het gigantische huis diende twee doelen: het familiefortuin van de Winchesters verbrassen en zich beschermen tegen de kwade geesten. Als het familiefortuin van de Winchesters slonk, zou het bedrijf failliet gaan en konden er geen geesten meer bijkomen.

De constructie van het beruchte spookhuis stopte in 1922, wanneer Sarah Winchester overleed. Tegenwoordig is het een toeristische attractie in Silicon Valley in Californië. Sinds 5 maart heeft het Winchester Mystery House de vergunningen om mensen te laten overnachten op het domein. Niet in het bewuste huis zelf, maar in het pomphuis of in de woonst van de conciërge. Om de ervaring van één van 's werelds vreemdste huizen compleet te maken mag er nu ook alcohol verkocht worden op het domein.

Foto boven: luxist.com